Week van de koloniale geschiedenis

Ajax heeft zijn gezicht weer terug

Twee oude logo’s
Op het thuistenue van voetbalclub Ajax is komend seizoen eindelijk weer de ouderwetse afbeeldingen van de Griekse held Ajax te vinden. De club heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Op de achterkant van het thuistenue is komend seizoen een embleem te vinden met daarin vier logo´s. Naast het moderne huidige logo zijn dat drie logo´s uit het verleden van de Amsterdamse club.

Veel Ajax-supporters zullen bij zijn

- advertentie -dat het oude logo straks weer op de shirts te vinden is. De invoering van het nieuwe logo werd enkele jaren geleden namelijk door niet heel veel mensen met enthousiasme begroet. In het eigen stadion werd geregeld campagne gevoerd met de leus:

Geef Ajax z’n eigen gezicht terug!

In de hoofdstad werden verder geregeld posters opgehangen met daarop de zin Sommige vergissingen kan je nooit meer herstellen. Sommige wel.

Afbeelding: ajaxlogo.nl

De nieuwe shirts van Ajax zullen waarschijnlijk goed verkopen. Vanwege de afgelopen seizoen behaalde landstitel zijn op het shirt komend seizoen namelijk voor het eerst drie sterren te vinden. Deze sterren staan voor het dertigste kampioenschap.

Binnen de Griekse mythologie is Ajax een held die optreed in de verhalen rond de Trojaanse oorlog. Na Achilles was hij de sterkste held van de Grieken.Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: