Ajax heeft zijn gezicht weer terug

Twee oude logo’s
Op het thuistenue van voetbalclub Ajax is komend seizoen eindelijk weer de ouderwetse afbeeldingen van de Griekse held Ajax te vinden. De club heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Op de achterkant van het thuistenue is komend seizoen een embleem te vinden met daarin vier logo´s. Naast het moderne huidige logo zijn dat drie logo´s uit het verleden van de Amsterdamse club.

Veel Ajax-supporters zullen bij zijn

- advertentie -dat het oude logo straks weer op de shirts te vinden is. De invoering van het nieuwe logo werd enkele jaren geleden namelijk door niet heel veel mensen met enthousiasme begroet. In het eigen stadion werd geregeld campagne gevoerd met de leus:

Geef Ajax z’n eigen gezicht terug!

In de hoofdstad werden verder geregeld posters opgehangen met daarop de zin Sommige vergissingen kan je nooit meer herstellen. Sommige wel.

Afbeelding: ajaxlogo.nl

De nieuwe shirts van Ajax zullen waarschijnlijk goed verkopen. Vanwege de afgelopen seizoen behaalde landstitel zijn op het shirt komend seizoen namelijk voor het eerst drie sterren te vinden. Deze sterren staan voor het dertigste kampioenschap.

Binnen de Griekse mythologie is Ajax een held die optreed in de verhalen rond de Trojaanse oorlog. Na Achilles was hij de sterkste held van de Grieken.Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: