Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Ajax heeft zijn gezicht weer terug

1 minuut leestijd

Twee oude logo’s
Op het thuistenue van voetbalclub Ajax is komend seizoen eindelijk weer de ouderwetse afbeeldingen van de Griekse held Ajax te vinden. De club heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Op de achterkant van het thuistenue is komend seizoen een embleem te vinden met daarin vier logo´s. Naast het moderne huidige logo zijn dat drie logo´s uit het verleden van de Amsterdamse club.

Veel Ajax-supporters zullen bij zijndat het oude logo straks weer op de shirts te vinden is. De invoering van het nieuwe logo werd enkele jaren geleden namelijk door niet heel veel mensen met enthousiasme begroet. In het eigen stadion werd geregeld campagne gevoerd met de leus:

Geef Ajax z’n eigen gezicht terug!

In de hoofdstad werden verder geregeld posters opgehangen met daarop de zin Sommige vergissingen kan je nooit meer herstellen. Sommige wel.

Afbeelding: ajaxlogo.nl

De nieuwe shirts van Ajax zullen waarschijnlijk goed verkopen. Vanwege de afgelopen seizoen behaalde landstitel zijn op het shirt komend seizoen namelijk voor het eerst drie sterren te vinden. Deze sterren staan voor het dertigste kampioenschap.

Binnen de Griekse mythologie is Ajax een held die optreed in de verhalen rond de Trojaanse oorlog. Na Achilles was hij de sterkste held van de Grieken.Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Geschiedenis kan helpen onszelf en de wereld rondom ons beter te begrijpen."

Meer informatie over ons project

Volg ons: