De koningin op reis, 1923

Dit ‘Jubileums-prentenboek’ werd in 1923 uitgegeven ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina.

Het boek geeft in een aantal prenten een beeld van wat Wilhelmina in die tijd zoal gedaan heeft. We zien haar onder andere in Giethoorn, Friesland en Amsterdam, bij een heidebrand in Drenthe en bij de mobilisatie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook een reis naar Noorwegen en Zweden komt aan bod. Het boek is gesneden in de vorm van de stoomlocomotief op voor- en achterkant.

Vorige topstukNaar de rubriek

De koningin op reis, 1923 (KB)
De koningin op reis, 1923 (KB)
De koningin op reis, 1923
De koningin op reis, 1923
Expositie Topstukken KB

- advertentie -

Koninklijke BibliotheekVoor liefhebbers van geschiedenis en cultuur is er een unieke expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteren de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer: De koningin op reis, 1923. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: