Dark
Light

De koningin op reis, 1923

1 minuut leestijd
De koningin op reis, 1923 (KB)
De koningin op reis, 1923 (KB)

Dit ‘Jubileums-prentenboek’ werd in 1923 uitgegeven ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina.

Het boek geeft in een aantal prenten een beeld van wat Wilhelmina in die tijd zoal gedaan heeft. We zien haar onder andere in Giethoorn, Friesland en Amsterdam, bij een heidebrand in Drenthe en bij de mobilisatie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ook een reis naar Noorwegen en Zweden komt aan bod. Het boek is gesneden in de vorm van de stoomlocomotief op voor- en achterkant.

Vorige topstukNaar de rubriek

De koningin op reis, 1923 (KB)
De koningin op reis, 1923 (KB)
De koningin op reis, 1923
De koningin op reis, 1923

Koninklijke BibliotheekVoor liefhebbers van geschiedenis en cultuur was in 2014 een expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteerden de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichtten we steeds een ander topstuk. Deze keer: De koningin op reis, 1923. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×