Hier beghint dat leuen ons liefs heren Ihesu cristi

Hier beghint dat leuen ons liefs heren Ihesu cristi 1502-1503, Koninklijke Bibliotheek
Hier beghint dat leuen ons liefs heren Ihesu cristi 1502-1503, Koninklijke Bibliotheek

Verdieping van Nederland

Hier beghint dat leuen ons liefs heren Ihesu cristi
1502-1503, Koninklijke Bibliotheek
Te zien tot en met oktober 2013

Dit boekje is door de Vereniging Vrienden van de Koninklijke Bibliotheek ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van de KB in 1998 geschonken. De vereniging zelf vierde in dat jaar haar zestigste verjaardag.

Het boek, dat door Jan Seversz. te Leiden gedrukt is, is niet opmerkelijk vanwege de tekst. Wel omdat van deze druk op dat moment slechts één exemplaar bekend was, dat zich niet in een openbare collectie bevindt. Bovendien staan er 44 prachtige, ingekleurde houtsneden in zoals deze ‘Jezus met de martelwerktuigen’. Lees hier meer over dit boekje.

- advertentie -

Vorige topstuk

Volgende topstuk

 

De Verdieping van Nederland is de gezamenlijke expositieruimte van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief te Den Haag. De permanente tentoonstelling laat topstukken zien uit de collecties van beide instellingen. De inhoud verandert een paar keer per jaar. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer: een bijzonder vroeg 16e-eeuws boekje. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

 

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: