//

Koninklijke wachtkamer Baarn heropend

Vrijdag is de koninklijke wachtkamer in Baarn heropend. De wachtkamer is de afgelopen tijd door de NS gerestaureerd. Hij staat nog altijd ter beschikking van de koning en zal daarom niet vaak te bezoeken zijn voor het grote publiek.

De koninklijke wachtkamer in Baarn is de laatste van vier wachtkamers die door de NS zijn gerestaureerd. Eerder werden de koninklijke wachtkamers van de stations Amsterdam CS, Den Haag Hollands Spoor en Utrecht al onder handen genomen. In Baarn is onder meer een verlaagd plafond verwijderd zodat er weer plaats is voor de oorspronkelijke versieringen. Eind april werd de ruimte in bijzijn van prinses Beatrix al opgeleverd. Afgelopen vrijdag kon de pers een kijkje komen nemen.

De wachtkamers werden allemaal in de tweede helft van de negentiende eeuw ingericht. Twee jaar geleden werd er een website gelanceerd waarop de vier koninklijke wachtkamers met 360 graden-foto’s helemaal te bekijken zijn.

Koninklijke wachtkamer Baarn geopend

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: