Dark
Light

Sitarspeler Ravi Shankar (92) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Shankar tijdens een optreden in 2009 – Foto: CC
De beroemde sitarspeler Ravi Shankar is dinsdag op 92-jarige leeftijd overleden.

Shankar werd in 1920 geboren in de Indiaanse stad Benares en verhuisde op tienjarige leeftijd met zijn moeder naar Frankrijk. Daar leerde hij in 1935 de muzikant Ustad Allauddin Khan kennen. Van hem kreeg hij les op de sitar, een snaarinstrument uit India met een geheel eigen geluid.

Ravi Shankar ontwikkelde zich tot een van de invloedrijkste sitarspelers ter wereld. In de jaren zestig ontmoette hij gitarist George Harrison van de Beatles. Harrison was zeer geïnteresseerd in oosterse culturen en liet zich inspireren door het spel van Shankar die hierdoor zelf ook een bekendheid werd.

De sitarspeler was onder meer betrokken bij het beroemde concert voor Bangladeshj. Hij werkte verder samen met artiesten als Yehudi Menuhin, Jean-Pierre Rampal en John Coltrane.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

×