De Armeense genocide (1915)

Genocide is een berucht lastig te definiëren misdrijf, maar in elk geval hebben we te maken met een door een overheid – een koning, een generaal, een staat – geplande, systematisch uitroeiing van een groep onderdanen of een als vijandig beschouwde buitenlandse groep. De mensen worden zonder onderscheid gedood: mannen,

Na 100 jaar tijd voor verbroedering

Voor de meeste volkeren is 24 april een datum die geen bijzondere betekenis heeft. Zo niet voor de Armeniërs, die op deze dag “de grote ramp” herdenken.

Grossmans reis door Armenië in 1961

In 1961 maakte de bekende Russische schrijver Vasili Grossman een reis door Armenië, waarvan hij in een dagboek een verslag deed. Hij was gevraagd de vertaling op zich te nemen van een Armeense roman en greep die kans aan om het land twee maanden te bezoeken. Zijn verslag is dit

6000 jaar oude wijnmakerij gevonden

In Armenië zijn ongeveer zesduizend jaar oude resten van een wijnmakerij gevonden. Het gaat om de oudste wijnmakerij ooit gevonden. Dat mensen al heel lang wijn drinken is bekend, maar hoe lang precies is niet duidelijk. Archeologen vonden in een grot in Armenië een wijnpers, druivenschillen, kruiken en zelfs drinkkom.

Schoen van 5500 jaar oud gevonden

Archeologen hebben in een grot in Armenië een leren schoen van 5500 jaar oud gevonden. Wetenschappers van het archeologisch instituut van Armenië hebben dat deze week bekendgemaakt.