Dark
Light

Charles Darwin

Overzicht van artikelen gerelateerd aan bioloog Charles Darwin.

Hoofdartikelen:

Charles Darwin (1809-1882) – Vader van de evolutietheorie 'On the Origin of Species' van Charles Darwin
Deel van de 'Darwin-kreeften' (Joakim Engel, Natural History Museum of Denmark)

Museum vindt verzameling kreeften van Darwin

Het Natuurhistorisch Museum van Denemarken deed deze maand een bijzondere vondst. In het eigen archief stuitten museummedewerkers op een verzameling kreeften van Charles Darwin. Het museum was er niet van op de hoogte dat deze kreeften zich in de museumcollectie bevonden.
1 minuut leestijd
Detail van de ‘kaart van de evolutie’

Een kaart van de evolutie

Plaatjes vertellen vaak praatjes. Duitse propagandakaarten uit de Tweede Wereldoorlog, het Amerikaanse antwoord daarop in Why we fight, verkiezingsfraude met Gerrymandering, The New Pentagon’s Map: allemaal misleiding en manipulatie. Maar gelukkig brengen cartografen niet alleen maar ellende.
2 minuten leestijd

Kleurenfoto’s van Anne Frank en Charles Darwin

Veel historische foto’s zijn gemaakt en bekend in zwart-wit. Met behulp van moderne technieken kunnen die foto’s tegenwoordig echter worden ingekleurd. De kunstenaar Sanna Dullaway besloot dit jaar om eens wat historische foto’s onder handen te nemen.
1 minuut leestijd

Te koop: duurste boek ter wereld

Bij Christie’s in New York wordt later deze maand een exemplaar van The Birds of America van de Amerikaanse schrijver en natuuronderzoeker John James Audubon (1785-1851) geveild. Dit boek staat bekend als het duurste boek ter wereld. The Birds of America is het beroemdste vogelboek ter wereld. Het boek is in de negentiende eeuw gemaakt door de Amerikaanse schrijver en
1 minuut leestijd

Speciaal Google-logo voor John James Audubon

De startpagina van Google staat dinsdag wereldwijd in het teken van John James Audubon, een Frans-Amerikaanse schrijver die in de negentiende eeuw wereldberoemd werd met zijn boek Birds of America. De Amerikaanse schrijver en natuuronderzoeker John James Audubon (1785-1851) maakte begin negentiende eeuw een reis door Amerika en schilderde toen veel vogels, vaak op ware grootte. Terug in Londen besloot
1 minuut leestijd

‘Liever een ordelijke God dan Darwin’

Ruim anderhalve eeuw nadat Charles Darwin (1809-1882) zijn evolutietheorie presenteerde zijn er nog altijd veel mensen die niets moeten hebben van deze theorie. Uit onderzoek van een aantal psychologen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) blijkt dat mensen met een verlaagd gevoel van controle eerder kiezen voor het scheppingsverhaal dan voor Darwins evolutietheorie.
2 minuten leestijd
×