Week van de koloniale geschiedenis

Vijf populaire liedjes uit de DDR

Omdat het vijfentwintig jaar geleden is dat de Berlijnse Muur viel, heeft het DDR Museum in Monnickendam vijf bijzondere liedjes uit de DDR weer tot leven gewekt. Speciale hiervoor werd een gelegenheidscombo opgericht: ‘Die Trabis’.

Enkele van de liedjes worden volgens het museum mogelijk voor het eerst buiten Duitsland uitgevoerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Lipsi Schritt, een melodie met bijbehorende danspassen, in 1959 speciaal in opdracht van het DDR-regiem gecomponeerd om tegenwicht te bieden tegen de ‘decadente’ westerse rock-’n-roll.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: