Dark
Light

Wapens Bonnie en Clyde onder de hamer

Auteur:
1 minuut leestijd

In de VS worden later deze maand twee wapens geveild die nog van het beruchte Amerikaanse bankrover-duo Bonnie en Clyde zouden zijn geweest. Veilinghuis Mayo Auction and Realty heeft dat bekendgemaakt.

Bonnie, met een jachtgeweer in haar hand, reikt naar een pistool in Clyde's broekband.
Bonnie, met een jachtgeweer in haar hand, reikt naar een pistool in Clyde’s broekband. (CC0 – wiki)
De wapens werden volgens het veilinghuis in 1933 buitgemaakt door de politie toen die de woning van de bankrovers bestormde. Het gaat om een machinepistool en een dubbelloops jachtgeweer. Bij de inval kwamen destijds twee politieagenten om het leven. De bankrovers wisten te ontsnappen.

Het machinepistool en het dubbelloops jachtgeweer worden ter veiling aangeboden door een achterkleinkind van een politierechercheur die de wapens kreeg van een agent die betrokken was bij de inval. De afgelopen veertig jaar waren de wapens te zien in een politiemuseum.

Bonnie Parker en Clyde Barrow werden in de jaren dertig van de vorige eeuw wereldberoemd. In 1967 werd hun verhaal verfilmd door Arthur Penn. De hoofdrollen in die film werden gespeeld door Faye Dunaway en Warren Beatty.

Bonnie en Clyde zouden in de jaren dertig gezamenlijk ongeveer tien gewapende bankovervallen hebben gepleegd. Daarnaast werden ze verdacht van verschillende overvallen op winkels en tankstations. Het duo werd door de autoriteiten ook verantwoordelijk gehouden voor verschillende moorden. Op 23 mei 1934 kwamen Bonnie Parker en Clyde Barrow bij een hinderlaag van de politie in Louisiana om het leven.

×