Dark
Light

Watersnoodjournaal en Watersnoodherdenking bij de NOS

Auteur:
1 minuut leestijd
Watersnoodramp 1953
Watersnoodramp 1953

Zeventig jaar geleden vond de Watersnoodramp plaats. In de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953 begaven de dijken het en kwamen grote delen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden onder water te staan. Meer dan 1800 mensen kwamen om. De ramp wordt op televisie door de NOS op twee manieren belicht: met een rechtstreekse uitzending over de herdenking in Zeeland en met een serie korte journaals over de gebeurtenissen van zeventig jaar geleden.

NOS Watersnoodjournaal

Het speciale Watersnoodjournaal bestaat uit een reeks van vijf korte journaals. Deze worden vlak na het NOS Journaal van acht uur uitgezonden. De journaals nemen de kijker mee naar de gebeurtenissen van zeventig jaar terug. Wist men bijvoorbeeld dat de staat van de dijken te wensen overliet? En wat gebeurde er in de dagen voorafgaand aan die fatale stormnacht? En hoe kwam het nieuws over de ramp door? Presentator van de Watersnoodjournaals is Herman van der Zandt.

Maandag 30 januari t/m vrijdag 3 februari 2023 – 20.25-20.33 uur, NPO 1

NOS 70 jaar na de Watersnoodramp

Overdag zendt de NOS op NPO 1 vanuit Ouwerkerk een rechtstreeks verslag uit van de herdenking van de Watersnoodramp. ’s Avonds wordt op NPO 2 niet alleen teruggeblikt op de herdenking, maar de ook vraag gesteld: hoe staan we er vandaag de dag voor wat de waterveiligheid betreft? Presentator Winfried Baijens probeert die vraag met onder anderen NOS-weervrouw Willemijn Hoebert te beantwoorden.

Woensdag 1 februari 2023 – 10.30-11.45 uur, NPO 1 & 22.18-22.59 uur, NPO 2

×