Fietsen langs resten van de Atlantikwall

Atlantikwall Zuid-Holland

Atlantikwall Zuid-Holland

Erfgoedhuis Zuid-Holland heeft een fietskaart langs resten van de Atlantikwall in de omgeving van Hoek van Holland ontwikkeld. Daarnaast is er een overzichtskaart gemaakt met informatie over eenenveertig bunkers verspreid door de hele provincie Zuid-Holland.


In de bezettingstijd werden in het Zuid-Hollandse kustgebied door de Duitsers tientallen bunkers gebouwd. In de afgelopen zeventig jaar van vrede zijn veel van deze bunkers verdwenen, gesloopt, in zee gespoeld, of zelfs afgezonken. Maar er is nog veel wat aan de Atlantikwall herinnert.

Selectie

Deelnemers van het netwerk Erfgoedlijn Atlantikwall vroegen het Erfgoedhuis Zuid-Holland een kaart te maken, zodat iedereen kan zien waar de voornaamste locaties van de Atlantikwall in Zuid-Holland te vinden zijn. Die kaart is er nu. Hij wordt op 8 mei gepresenteerd. Erfgoedhuis Zuid-Holland:

“Het is een selectie, want vele tientallen nog bestaande bunkers zijn óf niet zichtbaar omdat ze onder het zand liggen, óf gelegen op privé-terrein, óf in een kwetsbaar natuurgebied en daarom niet toegankelijk. De 41 locaties op deze kaart zijn bijna allemaal zichtbaar en toegankelijk.”

Naast de overzichtskaart verschijnt tegelijkertijd een fietsroute door wat ooit de Festung Hoek van Holland heette. De route voert langs een aantal objecten, die uitgebreid beschreven zijn en die een beeld geven van het zichtbare en onzichtbare verhaal van deze bijzondere periode uit de geschiedenis. Ook deze fietsroute is een product van het netwerk Erfgoedlijn Atlantikwall.

- advertentie -
De Atlantikwall in Zuid-Holland (Erfgoedhuis Zuid-Holland)

De Atlantikwall in Zuid-Holland (Erfgoedhuis Zuid-Holland)

Herdenking gesneuvelde Duitse piloot geschraptDe Zeeuwse gemeente Landerd…
Adopteer een Monument - Still youTubeAl 1500 van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: