Goethe is ‘grootste Duitser aller tijden’

De Duitse krant Bild heeft Johann Wolfgang von Goethe uitgeroepen tot de ‘grootste Duitser aller tijden’. De schrijver liet onder meer Konrad Adenauer en Albert Einstein achter zich.

Johann Wolfgang von Goethe
In opdracht van de krant vroeg een onderzoeksinstituut tweeduizend Duitsers naar de ‘grootste Duitser aller tijden’. De naam van Goethe werd het vaakst genoemd. Tweede en derde werden Konrad Adenauer en Albert Einstein.

Dat Goethe als winnaar uit de bus kwam is opvallend. In 2003 werd door televisiezender ZDF namelijk ook een verkiezing gehouden en toen kwam Adenauer als winnaar uit de bus. Goethe werd in die verkiezing ‘slechts’ zevende.

Johann Wolfgang von Goethe wordt door velen gezien als de belangrijkste Duitse dichter en schrijver. Hij werd onder meer bekend met werken als Het lijden van de jonge Werther en Faust.

- advertentie -

Zondag was het 262 jaar geleden dat Goethe geboren werd. Om die reden plaatste Google die dag een zogenaamde Google Doodle op zijn Duitse startpagina.

Lees ook: Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) – Duitse schrijver
Boek: Goethe – Kunstwerk van het leven

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: