Mens en Relatie

Strip over het leven van Vincent van Gogh (trailer)

Aan het grote aantal publicaties over Vincent van Gogh kan binnenkort een strip toegevoegd worden. Een trailer van deze veelbelovende nieuwe strip is vrijdag al gelanceerd.

- ad -

Afb: Still YouTube
De tekeningen van de historische strip getiteld Vincent van Gogh, de worsteling van een kunstenaar zijn gemaakt door Marc Verhaegen. Een gerenommeerde Vlaamse striptekenaar die onder meer bekend werd als hoofdtekenaar van Suske en Wiske. Samen met Jan Kragt werkte hij ook aan het scenario van de strip. Bij het maken van de strip is nauw samengewerkt met het Van Gogh Museum en de stichting EurEducation.

In het stripverhaal wordt niet alleen de artistieke carrière van Vincent van Gogh belicht. Er is ook aandacht voor de worstelingen, eenzaamheid en angst van de schilder. Lezers volgen de kunstenaar op zijn reizen door Brabant, Londen, de Borinage, Parijs en Zuid-Frankrijk en maken ook kennis met zijn familie en vrienden.

Verhaegen en Kragt zijn bekend om hun historische strips. Vanuit hun stichting EurEducation maakten ze eerder onder meer al strips over het leven van Michiel de Ruyter en de legende van de Vliegende Hollander.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

De strip: Vincent van Gogh, de worsteling van een kunstenaar
Interview: Tekenaar Marc Verhaegen over stripboek Vincent van Gogh

Trailer van de nieuwe strip:


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Meer tips ➱