Week van de koloniale geschiedenis

Strip over het leven van Vincent van Gogh (trailer)

Afb: Still YouTube
Aan het grote aantal publicaties over Vincent van Gogh kan binnenkort een strip toegevoegd worden. Een trailer van deze veelbelovende nieuwe strip is vrijdag al gelanceerd.

De tekeningen van de historische strip getiteld Vincent van Gogh, de worsteling van een kunstenaar zijn gemaakt door Marc Verhaegen. Een gerenommeerde Vlaamse striptekenaar die onder meer bekend werd als hoofdtekenaar van Suske en Wiske. Samen met Jan Kragt werkte hij ook aan het scenario van de strip. Bij het maken van destrip is nauw samengewerkt met het Van Gogh Museum en de stichting EurEducation.

- advertentie -

In het stripverhaal wordt niet alleen de artistieke carrière van Vincent van Gogh belicht. Er is ook aandacht voor de worstelingen, eenzaamheid en angst van de schilder. Lezers volgen de kunstenaar op zijn reizen door Brabant, Londen, de Borinage, Parijs en Zuid-Frankrijk en maken ook kennis met zijn familie en vrienden.

Verhaegen en Kragt zijn bekend om hun historische strips. Vanuit hun stichting EurEducation maakten ze eerder onder meer al strips over het leven van Michiel de Ruyter en de legende van de Vliegende Hollander.

Lees ook: Tekenaar Marc Verhaegen over stripboek Vincent van Gogh

Trailer van de nieuwe strip:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: