Claim Birma-spoorlijn slecht onderbouwd

De Stichting Task Force Indisch Rechtsherstel heeft aangekondigd dat de Nederlandse staat een claim kan verwachten voor het onzorgvuldig uitvoeren van de Birma-regeling.

Het verdrag van Versailles en de Duitse herstelbetalingen

Al in 1917 waren er in Duitsland politici die niet meer in een overwinning geloofden en een snelle vrede noodzakelijk achtten. Een van hen, gedelegeerde Erzberger vormde daarop een groep van leden van de Rijksdag, van het Centrum Sociaal Democraten en Progressieven, die samen een “vredesresolutie” opstelden, een initiatief om

Caribische landen willen vergoeding slavernij

Vijftien staatshoofden uit de Cariben, verenigd in de Caribische Gemeenschap (Caricom), willen geld eisen van ex-kolonisatoren voor het leed dat tijdens de slavernij-periode is aangericht. Dat meldt de NOS.

Nederlandse excuses voor executies Indonesië

De ambassadeur in Indonesië heeft namens de Nederlandse staat zijn excuses aangeboden voor alle standrechtelijke executies die tijdens de zogenaamde politionele acties plaatsvonden in voormalig Nederlands-Indië.

Schadevergoeding mogelijk voor meer Indische weduwen

Het kabinet heeft besloten dat Indonesische weduwen van mannen die tijdens de politionele acties standrechtelijk werden geëxecuteerd een schadevergoeding van 20.000 euro kunnen krijgen. Algemene excuses voor de politionele acties komen er echter niet.

Mogen weduwen Sulawesi geld houden?

Eerder deze maand trof de Nederlandse staat een schikking met tien weduwen van mannen die in 1946 en 1947 door Nederlandse militairen op Zuid-Celebes (nu Sulawesi) werden doodgeschoten. De vrouwen krijgen ieder 20.000 euro schadevergoeding, maar volgens NRC Handelsblad is nog maar de vraag of de vrouwen het geld straks

Excuses en geld voor weduwen Zuid-Sulawesi

Tien weduwen van mannen die in 1946 en 1947 door Nederlandse militairen op Zuid-Celbes (nu Sulawesi) werden doodgeschoten, krijgen een schadevergoeding uitgekeerd. De regering heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Schadevergoeding voor nabestaanden ‘Bloody Sunday’

Nabestaanden van de katholieke Ieren die in 1972 tijdens Bloody Sunday om het leven kwamen, krijgen van de Britse overheid ieder elk 50.000 pond schadevergoeding. Omgerekend is dat bijna 60.000 euro. Dat meldde de BBC donderdag. Dat de Britse regering schadevergoeding zou betalen, was al zo’n anderhalf jaar bekend. De