Dark
Light

Tweede deel stripserie Slag om Arnhem uitgebracht

Auteur:
1 minuut leestijd

Slag om Arnhem – Hotel Hartenstein
Bij uitgeverij PelikaanPers is voirige week het tweede deel van een stripserie over de Slag om Arnhem uitgekomen. De presentatie van het stripboek vond plaats in het Airborne Museum in Oosterbeek.

Eind 2011 verscheen het eerste deel van de door Hennie Vaessen gemaakte stripserie. In dat eerste deel, getiteld De Brug, werd de beginperiode van operatie Market Garden voor het voetlicht gebracht.

De titel van het tweede deel luidt Hotel Hartenstein, naar het voormalig hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart in september 1944. Tegenwoordig is daar het Airborne Museum ‘Hartenstein’ gevestigd. In het tweede deel worden de lotgevallen van militairen en burgers in en om Oosterbeek in beeld gebracht. Volgens het Airborne Museum zijn de stripboeken van Hennie Vaessen geen ‘simpele plaatjesboeken’:

“Studio Vaessen brengt de zaken op een realistische manier voor het voetlicht en neemt de lezers zeer serieus. De zaken worden niet fraaier weergegeven dan ze zijn en oorlog is bepaald niet fraai. Alle figuren spreken hun eigen taal: De Britten spreken Engels, de Duitsers Duits en de Nederlanders Nederlands. Dit versterkt de authenticiteit.”

De stripboekenserie is bestemd voor lezers van twaalf jaar en ouder. Bezoek voor meer informtie de website bij de serie.

×