Dark
Light

Catechismus in het Singalees, 1761

Expositie Topstukken KB
1 minuut leestijd
Catechismus in het Singalees, 1761 - KB
Catechismus in het Singalees, 1761 - KB

Dat de Verenigde Oost-Indische Compagnie niet alleen expedities naar de Oriënt uitrust om er iets te halen, maar ook wel eens probeert er iets bruikbaars te brengen bewijst dit boekje. Het is een onderwijsmethode in de christelijke leer uit gereformeerd perspectief.

Uitzonderlijk is dat het op Ceylon in ’s compagnies ‘gewoone drukkery’ is gedrukt in het Singalees. Echt succesvol zijn de inspanningen niet geweest. Ongeveer 1 procent van de bevolking van Sri Lanka, zoals Ceylon tegenwoordig heet, is belijdend protestant.

Catechismus in het Singalees, 1761 - KB
Catechismus in het Singalees, 1761 – KB

Vorige topstukVolgende topstuk

 

Voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur was in 2014 een expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteerden de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichtten we steeds een ander topstuk. Deze keer Catechismus in het Singalees, 1761. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

×