EreadersEreaders

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • De aanslag op Hitler en Mussolini die nooit plaatsvond

  De aanslag op Hitler en Mussolini die nooit plaatsvond

  De Italiaan Ranuccio Bianchi Bandinelli (1900-1975), een van de belangrijkste archeologen van de twintigste eeuw, werd bij het grote publiek vooral bekend als de gids die in 1938 Adolf Hitler en Benito Mussolini rondleidde langs antieke monumenten en kunstschatten in …Lees bericht »
 • Walden, het ‘Utopia’ van schrijver Frederik van Eeden

  Walden, het ‘Utopia’ van schrijver Frederik van Eeden

  Schrijver en psychiater Frederik van Eeden (1860–1932) is vooral bekend als de auteur van zijn romans De kleine Johannes (1887) en Van de koele meren des doods (1900). Hij was echter ook wereldverbeteraar. In 1898 stichtte hij bij Bussum zijn …Lees bericht »
 • De woekering van het verleden

  De woekering van het verleden

  Geschiedenisboeken bieden ons inzichten in het verleden. Zij helpen ons een klare kijk te krijgen op wat ons zonder deze historici duister zou blijven, zorgen voor nuance, scheppen orde. Maar onze omgang met de geschiedenis berust maar zelden op een …Lees bericht »
 • Sfyria, je kan ernaar fluiten

  Sfyria, je kan ernaar fluiten

  Sfyria kent geen woorden, maar maakt gebruik van een uitgebreid arsenaal aan fluittonen. De taal dankt zijn naam dan ook aan het woord σφυρίζω (Sfyrizo), Grieks voor ‘fluiten’.Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereMoederstad - Philip DrögeBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las