Joodse Omroep zendt BBC-serie Simon Schama uit

The Story of the Jews - Simon Schama

The Story of the Jews – Simon Schama

De Joodse Omroep zendt vanaf 9 februari de vijfdelige documentaire The story of the Jews uit. Hierin belicht de bekende Britse historicus Simon Schama de geschiedenis van het Jodendom van de oorsprong tot de eenentwintigste eeuw.


De reis voert van New York tot Odessa en van Berlijn tot Jeruzalem. Gaandeweg wordt de invloed van het Jodendom op de omringende samenleving steeds duidelijker.

Meer dan de Holocaust

Wat Schama betreft is de serie onder meer relevant “omdat het verhaal van de Joden meer is dan de Holocaust en meer dan het conflict in het Midden-Oosten”. De historicus:

“Het verhaal verbindt hen met en onderscheidt hen van de rest van de mensheid. Als we de Joden niet kunnen begrijpen zonder de rest van de wereld, dan kunnen we de rest van de wereld niet begrijpen zonder het Joodse verhaal.”

De Britse historicus maakte niet alleen een documentaire, hij besloot de Joodse geschiedenis ook op papier te zetten. Het eerste deel van zijn boek, De geschiedenis van de Joden. Deel I: de woorden vinden, 1000 v. Chr – 1492, verscheen enige tijd geleden in het Nederlands.

- advertentie -

Trailer van ‘The Story of the Jews’:

Uitzendschema Joodse Omroep:

Aflevering 1 Hoe het geloof in een onzichtbare God en de introductie van de Bijbel de wereld veranderde.
Aflevering 2 Het verhaal van het Joodse volk van de middeleeuwen tot de renaissance in de Christelijke- en de Moslimwereld.
Aflevering 3 Een uitbarsting van creativiteit die de Joden uit het getto dreef om vervolgens bij te dragen aan de moderne cultuur.
Aflevering 4 Twee belangrijke stromingen: sommigen eisten sociale verbetering en anderen omarmden de dynamiek als immigrant in de nieuwe wereld van Amerika.
Aflevering 5 Hoe de Shoa de rest van de wereld beïnvloedde en na de stichting van de staat Israël, het Joodse verhaal de as blijft waaromheen het lot van de wereld draait.
12 Years a SlaveDe historische film 12 Years…
Kansel (stock.xchng)Nederland was neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: