Historisch stadhuis Maastricht aangetast door houtwormen

Stadhuis van Maastricht (cc - Michielverbeek)

Stadhuis van Maastricht (cc – Michielverbeek)

Vrijwel alle balken van het historische stadhuis van Maastricht zijn aangetast door houtwormen. De balken van het zeventiende-eeuwse pand moeten daarom binnen twee jaar vervangen worden.

Dat de balken zijn aangetast, bleek onlangs tijdens een inspectie. Acuut gevaar voor instorting zou er niet zijn, maar de aangetaste balken moeten dus wel binnen een of twee jaar vervangen worden. Tijdens de renovatie, die naar schatting anderhalf miljoen gaat kosten, moet het college van burgemeester en wethouders op een andere locatie werken.

Pieter Post

Het gebouw is ontworpen door de bekende kunstenaar en architect Pieter Post, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Hollands classicisme. Hij was ook nauw betrokken bij de bouw van het Mauritshuis in Den Haag.

War Horse (Brinkhoff - MVDG)Theaterfenomeen War Horse is…
M2015 - Jaar van de Mijnen
M2015 - Jaar van de MijnenIn 2015 is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: