Zilveren aanwinsten voor Drents Museum

Het Drents Museum in Assen heeft twee zilveren objecten geschonken gekregen uit de zogeheten Collectie Krekel. Het gaat om een mokkaservies uit 1906 van edelsmid Jan Eisenloeffel en een inktstel uit 1919 ontworpen door kunstenaar Jac. van den Bosch.

Drents Museum komt met tentoonstelling over Molukkers

Het museum presenteert onder meer minder bekende verhalen uit dat Molukse verleden, zoals het fenomeen van de vrouwenloods, de wekenlange bootreis van Indonesië naar Nederland en de manier waarop Molukse jongeren de sixties in Drenthe beleefden.

Drents Museum organiseert prikkelarme rondleidingen

Omdat museumbezoek vanwege de aanwezigheid van de vele prikkels (geluiden, felle lampen en drukte) niet vanzelfsprekend is, breidt het Drents Museum in Assen zijn speciale programma's op maat uit met een prikkelarm museumbezoek.

Het Paar van Weerdinge

Op 29 juni 1904 stuitte veenarbeider Hilbrand Gringhuis op twee gemummificeerde lijken: het Paar van Weerdinge.

Drents Museum in teken Maya’s

Aan de hand van meer dan 200 objecten geeft het museum bezoekers een beeld van de mysterieuze Mayacultuur. Veel objecten waren niet eerder in Europa te zien.

The Glasgow Boys in het Drents Museum

Eind negentiende eeuw raakte een groep van zo’n twintig zeer diverse schilders van ongeveer dezelfde generatie bevriend met elkaar. Deze groep noemde zichzelf ‘The Boys’. Samen zetten zij zich af tegen de gevestigde orde en trokken erop uit om in Schotland en Frankrijk te schilderen.