‘Dinosauriërs leefden in broeikasklimaat met hete zomers’

Nieuw onderzoek van een internationaal onderzoeksteam geleid door Niels de Winter toont met een innovatieve techniek voor de eerste keer aan dat de dinosauriërs het met grotere seizoensverschillen te maken hadden dan aanvankelijk aangenomen.

Nieuwe geologische methode levert precies klimaatbeeld van 78 miljoen jaar geleden

Nieuw model laat Tyrannosaurus rex lopen met een swingende staart

Onderzoekers van Naturalis, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht hebben een nieuwe methode ontwikkeld om de loopsnelheid van dinosauriërs te berekenen. Door de staart te modelleren als een hangbrug, krijgen de wetenschappers een beter beeld van wat het wandeltempo moet zijn geweest.

/

3D-print van ‘Trix de T. rex’ naar Japan

De afgelopen jaren heeft Naturalis heel zorgvuldig van alle botten van de eigen Tyrannosaurus rex, Trix genoemd, een 3D-scan gemaakt. Op basis van die scans maakte een modelleur een 3D-ontwerp, en konden de ontbrekende botten worden gereconstrueerd.

‘Nieuw bewijs gevonden voor uitsterven dinosauriërs’

Een internationaal onderzoeksteam, waaraan ook twee wetenschappers van de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam onderdeel uitmaken, zegt nieuw bewijs te hebben gevonden dat een groot aantal dinosauriërsoorten miljoenen jaren geleden uitstierf door een meteorietinslag in Mexico.

/

Grootste dinosaurus ooit gevonden

In 2005 werd in Argentinië het skelet van een enorme dinosaurus gevonden. Het blijkt nu te gaan om de grootste dinosaurus die ooit is opgegraven. Het prehistorische dier kreeg de naam 'Dreadnoughtus schrani', wat zoveel betekent als 'bang voor niets'.

/

Enorm skelet dinosaurus geveild

Een zeventien meter lang skelet van de zogenaamde Diplodocus longus, een dinosaurus die zo’n 150 miljoen jaar geleden leefde, is woensdag geveild voor een bedrag van 400.000 Engelse pond. Omgerekend is dat zo’n 480.000 euro. Het skelet van de dinosaurus genaamd Misty, werd in 2009 in de Amerikaanse staat Wyoming gevonden door kinderen van de Duitse paleontoloog Raimund Albersdörfer. De

/

Skelet van voorouder T-Rex ontdekt

Wetenschappers van het Natural History Museum in de Amerikaanse staat Utah hebben het skelet gevonden van een tot nu toe onbekende voorouders van de wereldberoemde Tyrannosaurus rex. De nieuwe soort heeft de naam Lythronax argestes gekregen.

/

Tyrannosaurus rex komt naar Nederland

Het skelet van de tyrannosaurus rex dat deze maand door Nederlandse onderzoekers in Montana is opgegraven, komt naar Nederland. Edwin van Huis, directeur van Naturalis, heeft dat vrijdag tegenover het ANP gezegd. Volgens de directeur “lijdt het geen twijfel” dat het skelet van de legendarische sauriër naar Nederland komt. De opgraving is deze week afgerond. Momenteel ligt het door Naturalis