Tijdens Vietnamoorlog gevluchte mannen in jungle ontdekt

Tijdens Vietnamoorlog gevluchte mannen in jungle gevonden
Tijdens Vietnamoorlog gevluchte mannen in jungle gevonden
In Vietnam zijn twee mannen ontdekt die tijdens de Vietnamoorlog de wildernis in zijn gevlucht nadat hun woning was verwoest. De mannen hebben al die tijd in de jungle geleefd en lijken in de tussentijd geen contact te hebben gehad met andere mensen.


De nu ongeveer 82-jarige Ho Van Thangh vluchtte in 1973 samen met zijn zoontje Ho Van Lang de jungle in. Volgens lokale media hielden ze zich de afgelopen veertig jaar in leven door bosvruchten te eten. Ook schoten ze zo nu en dan een dier. De oudste man kan zich nauwelijks verstaanbaar maken. Hij spreekt een soort stammentaal. Zijn zoon kent maar een paar woorden.

De twee Vietnamezen werden ontdekt door Vietnamese boeren, op ongeveer veertig kilometer afstand van de dichtstbijzijnde nederzetting. De mannen waren gekleed in zelfgemaakte kleding van boomschors. In verschillende Vietnamese kranten zijn foto’s van de mannen gepubliceerd.

Bekijk meer over:

Nieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: