Het Oude Griekenland in Museumpark Orientalis

Foto: Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting houdt op zondag 7 juli een themadag. Het museumpark staat die dag helemaal in het teken van het oude Griekenland.

Bezoekers kunnen onder meer meedoen aan oude Griekse sporten als discuswerpen, speerwerpen, hardlopen en verspringen. Na deze vierkamp krijgen de deelnemers, net als vroeger, een lauwerkrans op het hoofd.

Het Griekse alfabet

Kinderen kunnen een parcours afleggen waarin ze het Griekse alfabet leren, op scherven schrijven, de vierkamp doorlopen en typische Griekse spellen doen. Verder kan men onder meer kennismaken met typische oud Griekse bezigheden, zoals spinnen en weven voor het Grieks Huis. Voor de inwendige mens zijn er vijgen, granaatappels en ‘paardenbloemsalade’.

- advertentie -

Bezoek voor meer informatie de website van Museumpark Orientalis.

Gerelateerde boeken:

mondriaan-molen-bij-zonlicht
Molen bij Zonlicht - Piet Mondriaan, 1908 (Gemeentemuseum)Het Amsterdam…
Gamelangroep Kusuma Budaya bespeelt de gamelan in Museum BronbeekMuseum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: