Onderscheidingen voor vertrekkend Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes

De vertrekkend directeur van het Rijksmuseum, Wim Pijbes, heeft vrijdagavond de zilveren Medaille van de gemeente Amsterdam ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Eberhard van der Laan.

Vorige week werd Wim Pijbes ook al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding ontving hij van Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wim Pijbes werd in 2008 directeur van het Rijksmuseum sinds 1 juli 2008. De eerste vijf jaar van zijn directeurschap stond voornamelijk in het teken van de heropening die naast een grondige verbouwing en uitbreiding bestond uit een geheel vernieuwde inrichting. Weekblad Elsevier riep de museumdirecteur in 2013 uit tot Nederlander van het jaar. Volgens het blad wist hij de restauratie en herinrichting van het Rijksmuseum naar zijn hand te zetten.

- advertentie -

Pijbes gaat in augustus aan de slag als algemeen directeur van Voorlinden, een nieuw museum voor hedendaagse kunst en bijbehorend natuurgebied tussen Scheveningen en Wassenaar. In het Rijksmuseum wordt hij opgevolgd door Taco Dibbits.

De boor
De Hortus Botanicus en de Hermitage in Amsterdam liggen niet direct naast…
'Hoofd van Christus' door Rembrandt
Rembrandts studie Hoofd van Christus, van een model als Jezus, is vanaf…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: