Dark
Light

200.000 kunstwerken Rijksmuseum te bezichtigen via Google

Auteur:
1 minuut leestijd
Rijksmuseum Google Street View
Rijksmuseum Google Street View

Sinds woensdag zijn alle meesterwerken van het Rijksmuseum te vinden op Google Arts & Culture, de website van het Google Cultural Institute. De digitale collectie bestaat uit zo’n 200.000 objecten. Daarmee is het Rijksmuseum het best vertegenwoordigde museum op Google Cultural Institute.

Ook kan iedereen vanaf vandaag met behulp van Google Street View door alle gangen van het negentiende-eeuwse museumgebouw dwalen en het gerenoveerde interieur bekijken. Gecombineerd met een smartphone en Google Cardboard kan het Rijksmuseum tot leven worden gebracht in Virtual Reality. Tegelijkertijd met de opname van de digitale collectie in Google worden er ook vijf nieuwe digitale tentoonstellingen geopend. Deze gaan over Jan Steen, de Nachtwacht, Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn en de Nederlandse goudsmit Joannes Lutma.

Bij Google Cultural Institute zijn 1.000 internationale instellingen aangesloten. De website bereikt online meer dan 40 miljoen mensen per jaar. De eigen website van het Rijksmuseum trekt jaarlijks 6 miljoen bezoekers.

Link: Rijksmuseum bij Google Arts
Zie ook: Boeken uitgegeven door het Rijksmuseum

Rijksmuseum Google Street View
Rijksmuseum Google Street View
×