Dark
Light

Eerste Nationale Archeologiedagen

15, 16 en 17 oktober 2015
Auteur:
1 minuut leestijd
Nationale Archeologiedagen
Nationale Archeologiedagen

In oktober worden voor het eerste de ‘Nationale Archeologiedagen’ gehouden. Meer dan zestig organisaties en drie provincies laten tijdens deze dagen zien wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt.

De Stichting Nationale Archeologiedagen wil de Nederlandse archeologie beter ontsluiten voor een groot publiek en zichtbaar en beleefbaar maken voor jong en oud.

“De vondsten uit onze bodem bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van ons land. De eerste Nationale Archeologiedagen vinden plaats in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Het is de ambitie dat in de toekomst alle provincies mee doen met de Nationale Archeologiedagen.”

Nationale Archeologiedagen

Tijdens de Archeologiedagen (15, 16 en 17 oktober) krijgt het publiek een inkijkje in hoe archeologen te werk gaan en wat er zoal gevonden wordt.

“Deuren die normaal gesloten blijven gaan open, zoals die van het archeologisch depot in Utrecht en in Zuid-Holland. Op verschillende plaatsen mag het bezoek ook zelf z’n handen vuilmaken.”

Tijdens de openingsmanifestatie op donderdag 15 oktober wordt een archeologische topvondst
gepresenteerd door prof. dr David Fontijn, die eerder ook te gast was in De Wereld Leert Door, en dr
Sebastiaan Knippenberg. Kijk voor meer informatie over de Archeologiedagen en het programma op www.archeologiedagen.nl

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×