Dark
Light

Minister: Iran ontkent Holocaust niet

Auteur:
1 minuut leestijd

Twitter-account van Javad Zarif
Twitter-account van Javad Zarif
De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken heeft via Twitter laten weten dat zijn land de Holocaust niet ontkend. Zijn bericht is opvallend omdat de vorige president van Iran, Mahmoud Ahmadinejad, het bestaan van de Holocaust geregeld in twijfel trok.

De minister, Javad Zarif, wenste de Joden via zijn Twitter-account deze week een goed Joods Nieuwjaar. Hij kreeg hierop een reactie van Christine Pelosi, de dochter van de fractieleidster van de Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze bedankte de minister voor de beste wensen maar zij er gelijk bij dat het nieuwe jaar voor haar nog mooier zou zijn als hij een einde zou maken “aan de Holocaustontkenning door Iran”.

Minister Zarif, die pas een paar dagen een Twitter-account heeft, antwoordde daarop:

Iran heeft de Holocaust nooit ontkend. De man die als Holocaustontkenner beschouwd werd, is nu vertrokken. Gelukkig nieuwjaar.

In een interview ging de minister later in op de Twitter-conversatie. Hij zei toen dat Iran niets heeft tegen Joden of het Jodendom en dat hij niet wil dat zionisten Iran afschilderen als antisemitisch. Iran en Israël staan wel op gespannen voet met elkaar. Sinds de islamitische revolutie van 1976 erkent Iran de staat Israël niet meer.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×