Dark
Light
Vlag van Zeeuws-Vlaanderen

Het volkslied van Zeeuws-Vlaanderen

De provincie Zeeland heeft een eigen volkslied, getiteld ‘Geen dierber’ plek voor ons op aard’. In Zeeuws-Vlaanderen, het zuidelijkste deel van de provincie is echter ook geregeld een ander lied te horen. Het gebied heeft namelijk een eigen volkslied.
2 minuten leestijd
Vlag van Gibraltar

Het volkslied van Gibraltar

Het volkslied van Gibraltar, een Brits overzees gebied in het zuiden van Spanje, is officieel God save the queen. Tijdens officiële gelegenheden wordt echter ook vaak een ander lied gezongen: het Gibraltar Anthem.
1 minuut leestijd
Vlag van Zwitserland

Volkslied van Zwitserland – Zwitserse Psalm

Het volkslied van Zwitserland is de Zwitserse Psalm (Schweizerpsalm). Het lied werd in 1841 gecomponeerd door Alberik Zwyssig en de tekst is van de hand van Leonhard Widmer. Aangezien in Zwitserland veel talen worden gesproken kent het volkslied ook verschillende (vrije) vertalingen.
1 minuut leestijd
Vlag van Ecuador

Volkslied van Ecuador – Salve, Oh Patria

Het volkslied van de republiek Ecuador heeft als titel 'Salve, Oh Patria!' wat zoveel betekent als 'Gegroet, oh moederland'. De tekst is geschreven door de dichter, essayist, politicus en schilder Juan Leon Mera en de muziek is gecomponeerd door Antonio Neumane.
2 minuten leestijd
1 2 3 6

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.704 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×