Volkslied van Ecuador – Salve, Oh Patria

Het volkslied van de republiek Ecuador heeft als titel 'Salve, Oh Patria!' wat zoveel betekent als 'Gegroet, oh moederland'. De tekst is geschreven door de dichter, essayist, politicus en schilder Juan Leon Mera en de muziek is gecomponeerd door Antonio Neumane.

/

Het volkslied van Senegal

Het volkslied van Senegal heeft als titel Pincez tous vos koras, frappez les balafons wat zoveel betekent als ’tokkel allemaal op de koras, sla op de balafons’.

Pincez tous vos koras, frappez les balafons
/

De hymne van de NAVO

De NAVO (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie) heeft sinds 2018 een officiële eigen hymne. Dit instrumentale muziekstuk werd in 1989 gecomponeerd door luitenant-kolonel André Reichling.

Geschreven door André Reichling
/

Volkslied van Tsjechië – Kde domov můj

Het volkslied van Tsjechië is afkomstig uit een negentiende-eeuws theaterstuk van de Tsjechische auteur Josef Kajetán Tyl. De muziek is gecomponeerd door František Škroup. De titel van het lied, Kde domov můj, betekent zoveel als ‘Waar mijn huis is’ of ‘Waar is mijn thuis?’.

‘Waar mijn huis is’
//

Volkslied van Polen – Mazurek Dąbrowskiego

Het volkslied van Polen is Mazurek Dąbrowskiego (Dąbrowskimars). Wie het muziekstuk componeerde is niet bekend. Het is gebaseerd op een overgeleverde populaire melodie uit vroeger tijden. Een mazurka, een typisch Poolse dans in driekwartsmaat. De tekst werd in 1797 geschreven door de Poolse jurist en dichter Józef Wybicki.

‘Nog is Polen niet verloren’