Dark
Light

Roemenië

Overzicht van artikelen over de geschiedenis van Roemenië.

Basis waar Ceauçescu werd gedood wordt museum

De militaire basis in de Roemeense stad Targoviste waar dictator Nicolae Ceauçescu en zijn vrouw Elena na een schijnproces in 1989 werden geëxecuteerd, wordt een museum. Dat meldt het Franse persbureau AFP. De directeur van het museum heeft het persbureau laten weten dat de muur waarbij het dictatorechtpaar werd gedood speciale aandacht zal krijgen.
1 minuut leestijd
De Ceausescus tijdens het proces

DNA-test: lijk is van Nicolae Ceausescu

Eerder dit jaar werden op verzoek van nabestaanden de vermeende lichamen van dictator Nicolae Ceausescu en diens echtgenote Elena opgegraven. DNA-tests hebben nu uitgewezen dat in het graf in Boekarest inderdaad het lichaam van Nicolae Ceausescu ligt. Het forensisch instituut dat de lichamen onderzocht heeft dat woensdag bekendgemaakt.
2 minuten leestijd
Michaël de Dappere

Michaël de Dappere (1558-1601) – Roemeense vorst

Michaël de Dappere, Roemeense vorst die heerste over zowel Walachije, Transylvanië als Moldavië. Hij was de eerste man die de vorstendommen verenigde en daarom één van de belangrijkste helden uit de Roemeense geschiedenis. De Roemenen noemen hem Mihai Viteazul, zijn echte naam is Mihai Pătraşcu. In het Westen is hij bekend onder de naam: ‘Michaël de Dappere’.
2 minuten leestijd
×