/////

Frederik de Grote – Pruisisch vorst, militair strateeg en filosoof

De Pruisische vorst Frederik II (1712-1786), ook bekend als Frederik de Grote, geldt als een van de meest roemruchte en bediscussieerde vorsten uit het geslacht Hohenzollern. Wie was deze Friedrich der Große eigenlijk? Hoe zag de regeerperiode van Frederik II eruit en wat heeft hij allemaal betekent voor in de geschiedenis van het Heilige Roomse Rijk?

1712-1786
/

Simeon II – De laatste tsaar van Bulgarije

Simeon II van Saksen-Coburg en Gotha, verwant aan de Belgische koninklijke familie, was van 1943 tot 1946 in naam de laatste tsaar van Bulgarije en tevens de enige Europese monarch die na een gedwongen troonsafstand nadien in zijn land een politieke voortrekkersrol wist te vervullen.

Simeon II van Saksen-Coburg en Gotha (1937)
//

Filips de Schone (1478-1506) – Het leven van een machtige Habsburgse vorst

De graaf en hertog Filips de Schone is een van de belangrijkste bestuurders van het Habsburgse Rijk geweest. Onder zijn centralistische bestuur groeide het rijk van de Habsburgers uit tot een van de grootste politieke entiteiten uit de geschiedenis. Wie was Filips de Schone? Wat dreef hem? En hoe kreeg hij het voor elkaar om de macht van de Habsburgs

Filips I van Castilië, heerser over de Habsburgse Nederlanden
////

Maria van Bourgondië (1457-1482) – Hertogin

De hertogin Maria van Bourgondië (1457-1482), die vanwege een enorme erfenis de bijnaam 'Maria de Rijke' kreeg, was een belangrijke telg uit het adellijke dynastieke Huis van Valois-Bourgondië. Door de reeks titels die ze verwierf en de erflanden die ze in bezit kreeg, was ze een belangrijke machthebber in laat-middeleeuwse geschiedenis van de Nederlanden.

Gigantische erfenis van ‘Maria de Rijke’ maakte Habsburg groot
1 2 3 10