De Indiase gebedsgenezer van Prins Bernhard

Koningin Juliana had de alternatieve gebedsgenezeres Greet Hofmans. Prins Bernhard liet de magnetiseur, gebedsgenezer en helderziende Pranananda Hiranmaya Ghosh via de achterdeur van het paleis Soestdijk naar binnen.

Hare Krishna – Betekenis en kenmerken

In de jaren 1970 doken in het Amsterdamse straatbeeld de Hare Krishna’s op. Hare Krishna is een Oosterse spirituele beweging die in 1966 opgericht is in New York door Abhay C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada (1896-1977).

Verdrag van Allahabad (1765)

In augustus 1765 werd het Verdrag van Allahabad gesloten tussen het Indiase Mogolrijk en de de Britse kolonisator. Wat hield dit verdrag precies in en welke gevolgen had het verdrag voor India?

Hindoeïsme – Ontstaan, goden, feesten en kenmerken

Het hindoeïsme is een gevarieerde Aziatische religie die met name in India dominant is. Een korte geschiedenis over het ontstaan, de terminologie, de belangrijkste geschriften, goden, symbolen, feesten en de belangrijkste kenmerken van hindoeïsme.

Biografie jeugdige Mahatma Gandhi

In de tijd dat Gandhi in Zuid-Afrika verbleef, begin twintigste eeuw, voerde Zuid-Afrika enkele wetten door die gekeerd waren tegen de immigratie van Aziaten, maar ook tegen Aziaten in het algemeen. Zo verloren Indiërs in Afrika hun stemrecht.

Australië geeft Shiva-beelden terug aan India

De beelden werden door Australische musea gekocht van de kunsthandelaar Subhash Kapoor, die twee jaar geleden werd opgepakt. Hij bleek duizenden Indiase kunstwerken het Aziatische land uit te hebben gesmokkeld.

Enorme schat gevonden in hindoetempel

In een hindoetempel in het zuiden van India is een enorme schat gevonden. De vondst werd gedaan nadat de overheid het beheer had gekregen over het tempelcomplex. Dat meldt de BBC op basis van een verklaring van de Indiase overheid. In geheime ondergrondse kamers zijn onder meer gouden kronen en