/

Film ‘Slag om de Schelde’ trekt 400.000 bezoekers

De speelfilm draait om de een strijd die tussen 2 oktober en 8 november 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant. Hoewel deze Slag om de Schelde één van de grootste militaire operaties uit de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied was en bovendien bepalend was voor de verdere bevrijding, was de operatie tot voor kort niet heel erg bekend in Nederland.

Unieke verrekijker teruggekeerd in Zeeland

Het betreft een samengesteld instrument of optisch compendium. Het instrument omvat namelijk niet alleen een verrekijker maar ook een kompas. De kijker kon tot een lengte van circa 45 centimeter worden uitgetrokken en bood een vergroting van circa 3,5.

/

Het Deltaplan: nieuwe bescherming voor een kwetsbaar land

Bij uitgeverij Boom is juni 2018 het boek Modern wereldwonder. Geschiedenis van de Deltawerken verschenen. De Deltawerken spreken nog steeds nationaal en internationaal tot de verbeelding. In dit rijk geïllustreerde boek blikken verschillende auteurs niet alleen terug op de geschiedenis van de Deltawerken, maar verbinden ze deze ook met actuele problemen, zoals klimaatverandering en het zoeken naar de juiste balans

1 2 3 5