Dark
Light

Bluesgitarist Hubert Sumlin (80) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

De Amerikaanse bluesgitarist Hubert Sumlin is zondag op 80-jarige leeftijd overleden. Sumlin werd vooral bekend als de vaste gitarist in Howlin’ Wolfs band.

De gitarist in 2003 – Foto: CC/Sumori
Hubert Sumlin werd in 1931 geboren in Greenwood, Mississippi en groeide op in Arkansas. Als klein kind begon hij al met gitaarspelen. In 1954 werd hij door blueslegende Howlin’ Wolf (1910-1976) gevraagd om in diens band te spelen. Nadat korte tijd later gitarist Jody Williams de band verliet, werd Hubert Sumlin de belangrijkste gitarist. Hij zou dit blijven tot het overlijden van frontman Howlin’ Wolf in 1976.

Hubert Sumlin speelde in zijn lange carrière als gitarist verder onder meer samen met grootheden als Muddy Waters en Eric Clapton. Veel bekende gitaristen waaronder bijvoorbeeld Keith Richard, hebben gezegd dat Sumlin een grote inspiratiebron voor hen was. In 2008 werd de gitarist opgenomen in de Blues Hall Of Fame.

Op 16 november jongstleden stond de gitarist tijdens een feest ter ere van tachtigste verjaardag nog op het podium. Hij overleed zondag in zijn slaap.

Boek: Will Romano & Hubert Sumlin. Incurable Blues

×