Week van de koloniale geschiedenis

Eeuwenoude muziekboeken gedigitaliseerd

Werk uit de 16e eeuw
De British Library heeft een verzameling zeer oude muziekboeken gedigitaliseerd en online toegankelijk gemaakt. Dat meldt Science Daily.

Voor het zogenaamde Early Music Online-project zijn meer dan driehonderd oude muziekboeken uit de collectie van de beroemde Britse bibliotheek gedigitaliseerd. De oudste werken zijn afkomstig uit de zestiende eeuw.

Het digitaliseringsproject is opgezet door de British Library, de Royal Holloway van de universiteit van London en het Joint

- advertentie -Information Systems Committee (JISC).

De collectie bevat onder meer kerkmuziek van de Vlaamse componist Josquin Des Prez (ca. 1450-1521) en werken van de Engelse muzikanten Thomas Tallis (1505-1585) en William Byrd (1543-1623). Alle gedigitaliseerde werken zijn gratis in te zien via de website van Early Music Online.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: