Eeuwenoude muziekboeken gedigitaliseerd

Werk uit de 16e eeuw
De British Library heeft een verzameling zeer oude muziekboeken gedigitaliseerd en online toegankelijk gemaakt. Dat meldt Science Daily.

Voor het zogenaamde Early Music Online-project zijn meer dan driehonderd oude muziekboeken uit de collectie van de beroemde Britse bibliotheek gedigitaliseerd. De oudste werken zijn afkomstig uit de zestiende eeuw.

Het digitaliseringsproject is opgezet door de British Library, de Royal Holloway van de universiteit van London en het Joint

- advertentie -Information Systems Committee (JISC).

De collectie bevat onder meer kerkmuziek van de Vlaamse componist Josquin Des Prez (ca. 1450-1521) en werken van de Engelse muzikanten Thomas Tallis (1505-1585) en William Byrd (1543-1623). Alle gedigitaliseerde werken zijn gratis in te zien via de website van Early Music Online.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: