Dark
Light

Ruim 370.000 beelden uitgeverij De Spaarnestad online

Auteur:
1 minuut leestijd
Foto uit het Spaarnestad-archief - Een foto uit het archief: Hondenkar bij een spoorwegovergang, 1911 (Publiek Domein - Nationaal Archief - wiki)
Foto uit het Spaarnestad-archief - Een foto uit het archief: Hondenkar bij een spoorwegovergang, 1911 (Publiek Domein - Nationaal Archief - wiki)

Het Nationaal Archief heeft deze week 370.000 beelden van uitgeverij De Spaarnestad op zijn website gahetna.nl gezet. De digitalisering is uitgevoerd in het kader van het samenwerkingsproject Beelden voor de Toekomst.

De foto’s maken onderdeel uit van de collectie van Spaarnestad Photo. Die collectie werd in 2010 toegevoegd aan de fotocollectie van het Nationaal Archief. De archiefinstelling:

“De digitalisering en de beschrijving van de foto’s waren een grote uitdaging, omdat de beschrijving van de fotocollectie was uitgevoerd middels codes geschreven op de hangmappen waarin de foto’s zijn geborgen.”

Verschillende gespecialiseerde bedrijven hebben zich uiteindelijk met de digitalisatie bezig gehouden. Zij konden de ‘codes kraken’ en de beelden vervolgens digitaliseren en beschrijven.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×