Ruim 370.000 beelden uitgeverij De Spaarnestad online

GahetNA
Het Nationaal Archief heeft deze week 370.000 beelden van uitgeverij De Spaarnestad op zijn website gahetna.nl gezet. De digitalisering is uitgevoerd in het kader van het samenwerkingsproject Beelden voor de Toekomst.

De foto’s maken onderdeel uit van de collectie van Spaarnestad Photo. Die collectie werd in 2010 toegevoegd aan de fotocollectie van het Nationaal Archief. De archiefinstelling:

De digitalisering en de beschrijving van de foto’s waren een grote uitdaging, omdat de beschrijving van de fotocollectie was uitgevoerd middels codes geschreven op de hangmappen waarin de foto’s zijn geborgen.

Verschillende gespecialiseerde bedrijven hebben zich uiteindelijk met de digitalisatie bezig gehouden. Zij konden de ‘codes kraken’ en de beelden vervolgens digitaliseren en beschrijven. Het materiaal is beschikbaar onder een zogenaamde pictoright licentie.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: