Spoorwegmuseum-directeur Marten Foppen geschorst

De directeur van het Spoorwegmuseum in Utrecht, Marten Foppen, is per onmiddellijk geschorst. Volgens de raad van toezicht is sprake van een vertrouwensbreuk. Op welke manier het vertrouwen zou zijn geschonden is niet openbaar gemaakt omdat de zaak binnenkort voor de rechter komt.

Marten Foppen werd twee jaar geleden aangetrokken door het Utrechtse museum. Daarvoor was hij directeur van het Dolfinarium in Harderwijk. In Utrecht volgde hij Paul van Vlijmen op.

Volgens de attractiepark-website Looopings zou Marten Foppen door de raad van toezicht van het Spoorwegmuseum worden beschuldigd van fraude en belangenverstrengeling. De website meldt dat de directeur geld van het museum zou hebben gebruikt voor feestjes, en het bedrijf van zijn vrouw opdrachten toespeelde.

Door de geschorste directeur en het museum zijn geen nadere mededelingen gedaan over de kwestie.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: