Dark
Light

Spoorwegmuseum-directeur Marten Foppen geschorst

Auteur:
1 minuut leestijd

De directeur van het Spoorwegmuseum in Utrecht, Marten Foppen, is per onmiddellijk geschorst. Volgens de raad van toezicht is sprake van een vertrouwensbreuk. Op welke manier het vertrouwen zou zijn geschonden is niet openbaar gemaakt omdat de zaak binnenkort voor de rechter komt.

Marten Foppen werd twee jaar geleden aangetrokken door het Utrechtse museum. Daarvoor was hij directeur van het Dolfinarium in Harderwijk. In Utrecht volgde hij Paul van Vlijmen op.

Volgens de attractiepark-website Looopings zou Marten Foppen door de raad van toezicht van het Spoorwegmuseum worden beschuldigd van fraude en belangenverstrengeling. De website meldt dat de directeur geld van het museum zou hebben gebruikt voor feestjes, en het bedrijf van zijn vrouw opdrachten toespeelde.

Door de geschorste directeur en het museum zijn geen nadere mededelingen gedaan over de kwestie.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×