Dark
Light

Steun voor Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme

Auteur:
1 minuut leestijd

Steun voor Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme
De Vrije Universiteit Amsterdam blijft het wetenschappelijk werk van het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (HDC) steunen. Dat meldt het onderzoekscentrum deze week in een persbericht.

Het HDC doet onderzoek naar het Nederlands protestantisme vanaf 1800. Het verzamelt en ontsluit archieven van protestantse personen en instellingen, die de afgelopen twee eeuwen een rol van betekenis hebben gespeeld in het openbare leven in Nederland. Het College van Bestuur van de VU heeft het (strategisch) belang van het centrum onlangs bevestigd, schrijft het HDC.

Volgens de VU heeft het centrum “een belangrijke nationale en internationale functie voor de bestudering van het Nederlandse protestantisme”. Het HDC is door de universiteit nu ondergebracht bij de faculteit der Godgeleerdheid. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt over de bekostiging van de functie hoogleraar/directeur van het HDC.

Gerelateerde uitgaven:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×