Geschiedeniswinkel - Duizenden geschiedenisboeken

Steun voor Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme

Steun voor Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme
De Vrije Universiteit Amsterdam blijft het wetenschappelijk werk van het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (HDC) steunen. Dat meldt het onderzoekscentrum deze week in een persbericht.

- ad -

Het HDC doet onderzoek naar het Nederlands protestantisme vanaf 1800. Het verzamelt en ontsluit archieven van protestantse personen en instellingen, die de afgelopen twee eeuwen een rol van betekenis hebben gespeeld in het openbare leven in Nederland. Het College van Bestuur van de VU heeft het (strategisch) belang van het centrum onlangs bevestigd, schrijft het HDC.

Volgens de VU heeft het centrum “een belangrijke nationale en internationale functie voor de bestudering van het Nederlandse protestantisme”. Het HDC is door de universiteit nu ondergebracht bij de faculteit der Godgeleerdheid. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt over de bekostiging van de functie hoogleraar/directeur van het HDC.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • Grieks erotisch gedichtje

  Grieks erotisch gedichtje

  De toelichting in Aquincum was dat deze hanger ooit eigendom is geweest van een prostituee, al zou ik me ook Romeo-en-Julia-achtige situaties kunnen voorstellen waarin dit sieraad cadeau kan zijn gedaan. In elk geval: de eigenares spoort iemand aan om …Lees bericht »
 • Roet in het eten gooien

  Roet in het eten gooien

  De uitdrukking ‘roet in het eten gooien’ houdt in dat iemand een leuke activiteit bederft. Het plezier is vergald of een gepland evenement kan niet meer doorgaan. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen dat Willem van Oranje met zijn verzet tegen …Lees bericht »
 • Maand van de Geschiedenis van start (ondanks corona)

  Maand van de Geschiedenis van start (ondanks corona)

  De jaarlijkse Maand van de Geschiedenis is vandaag van start gegaan. Het thema van dit jaar, Oost/West, inspireerde een groot aantal musea, bibliotheken, archieven en andere culturele instellingen tot het organiseren van uiteenlopende activiteiten.Lees bericht »
 • Duitse ‘ongehoorzaamheid’ na Operatie Walküre

  Duitse ‘ongehoorzaamheid’ na Operatie Walküre

  Op 20 juli 1944 pleegde Claus von Stauffenberg een aanslag op Hitler in diens bunker de Wolfschanze. Deze actie is bekend geworden als Operatie Walküre. Het doel van Von Stauffenberg was om met ongeveer tweehonderd medestanders een staatsgreep te plegen. …Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!