Atlete Fanny Blankers-Koen, bijgenaamd 'De Vliegende Huisvrouw', won vier gouden medailles tijdens de Olympische Spelen in Londen van 1948.
Het heeft lang geduurd voordat vrouwen volledig toegang kregen tot de Spelen. Het traject was lang en moeizaam en nog steeds niet helemaal afgerond. Vrouwen zijn niet van de ene op de andere dag toegelaten tot de competitie en onderweg waren veel hordes te nemen, om in sporttermen te blijven.
Kijkt u televisie? Dan wordt u bedonderd. Of het nu gaat om The Voice Kids of historische documentaires. Televisie draait nauwelijks om waarheidsvinding, maar om kijkcijfers en scoops. Ik weet dat, want ik heb meegewerkt aan een documentaire van Andere Tijden Sport (ATS).
Fanny Blankers-Koen is, samen met elf andere atleten, afgelopen week toegevoegd aan de Hall of Fame van de internationale atletiekbond IAAF. De eregalerij is door de atletiekbond opgesteld ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan. Alleen de echt grote atleten maken kans op een plek in de eregalerij. Er zijn enkele voorwaarden. Zo moeten leden minimaal twee keer goud hebben gewonnen
De Andere Tijden Sport-uitzending over de Nederlandse atlete Foekje Dillema is genomineerd voor de Beeld en Geluid Awards. Andere genomineerden zijn Peter R. de Vries met de aflevering over de zaak Holloway en het programma Tegenlicht met de uitzending Sterven in Nederland. In totaal zijn er elf categorieën bij de Beeld en Geluid Awards. De genoemde programma’s zijn genomineerd in
Anton Geesink werd in 1961 de eerste niet-Japanner die de wereldtitel open klasse behaalde. Eén van de twee niet-Japanners die de tiende Dan haalde.