Bewaker bij wassen beeld Adolf Hitler

Wassen beeld van Hitler in Berlijn

Madame Tussauds in Londen heeft een bewaker geplaatst bij het wassen beeld van Adolf Hitler om te voorkomen dat bezoekers bij het beeld de Hitler-groet brengen. Dat meldt de Jerusalem Post.

Het museum besloot een suppoost bij het beeld te plaatsen nadat een gezin uit Israël had geklaagd over een bezoeker die in hun bijzijn de Hitler-groet had gebracht. Aanvankelijk nam Madame Tussauds geen maatregelen maar uiteindelijk werd dus besloten toch maar een bewaker bij het beeld te plaatsen. Ook bood het museum excuses aan de familie aan.Volgens Britse media zijn er echter nog altijd veel bezoekers die bij het beeld de Hitler-groet brengen.

- advertentie -

Berlijn

De wassen beelden Adolf Hitler zorgen wel vaker voor commotie. In 2008 ergerde een 41-jarige bezoeker van Madame Tussauds in Berlijn zich dusdanig aan de aanwezigheid van een wassen beeld van Adolf Hitler, dat hij het hoofd van het beeld trok.

Fokker Spin - Foto: AviodromeLuchtvaart-themapark Aviodrome in Lelystad staat…
Zangeres Zonder NaamIn het Limburgse Stramproy is zaterdag het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: