Dark
Light

Bewaker bij wassen beeld Adolf Hitler

Auteur:
1 minuut leestijd
Madame Tussauds Berlijn - cc
Madame Tussauds Berlijn - cc

Madame Tussauds in Londen heeft een bewaker geplaatst bij het wassen beeld van Adolf Hitler om te voorkomen dat bezoekers bij het beeld de Hitler-groet brengen. Dat meldt de Jerusalem Post.

Wassen beeld van Hitler in Berlijn
Het museum besloot een suppoost bij het beeld te plaatsen nadat een gezin uit Israël had geklaagd over een bezoeker die in hun bijzijn de Hitler-groet had gebracht. Aanvankelijk nam Madame Tussauds geen maatregelen maar uiteindelijk werd dus besloten toch maar een bewaker bij het beeld te plaatsen. Ook bood het museum excuses aan de familie aan. Volgens Britse media zijn er echter nog altijd veel bezoekers die bij het beeld de Hitler-groet brengen.

Berlijn

De wassen beelden Adolf Hitler zorgen wel vaker voor commotie. In 2008 ergerde een 41-jarige bezoeker van Madame Tussauds in Berlijn zich dusdanig aan de aanwezigheid van een wassen beeld van Adolf Hitler, dat hij het hoofd van het beeld trok.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×