Cultuurkaart blijft voorlopig bestaan

Cultuurkaart
De Cultuurkaart voor jongeren dreigde door bezuinigingen te verdwijnen, maar blijft voorlopig toch nog bestaan. De directeur van van stichting CJP, Walter Groenen, heeft dat woensdagochtend gezegd tegenover Radio1.

Met de kaart kunnen middelbare scholieren individueel of met de hele klas goedkoper een culturele instelling bezoeken. Door bezuinigingen zou de kaart verdwijnen maar het CJP, een van de partijen achter de kaart, heeft nu voldoende fondsen gevonden om de kaart ookkomend schooljaar nog te laten bestaan.

- advertentie -

Het CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) heeft met enkele scholen een fonds opgezet en ook steun gevonden bij verschillende vermogensfondsen en private partijen. Hierdoor kan de Cultuurkaart ook komend jaar nog gefinancierd worden. Volgens Walter Groenen betekent dit overigens niet dat de kaart geen subsidie meer nodig heeft.

Het ministerie van OCW steunde de pas tot voor kort met vijftien euro per leerling per schooljaar.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: