Dark
Light

Cultuurkaart blijft voorlopig bestaan

Auteur:
1 minuut leestijd

Cultuurkaart
De Cultuurkaart voor jongeren dreigde door bezuinigingen te verdwijnen, maar blijft voorlopig toch nog bestaan. De directeur van van stichting CJP, Walter Groenen, heeft dat woensdagochtend gezegd tegenover Radio1.

Met de kaart kunnen middelbare scholieren individueel of met de hele klas goedkoper een culturele instelling bezoeken. Door bezuinigingen zou de kaart verdwijnen maar het CJP, een van de partijen achter de kaart, heeft nu voldoende fondsen gevonden om de kaart ook komend schooljaar nog te laten bestaan.

Het CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) heeft met enkele scholen een fonds opgezet en ook steun gevonden bij verschillende vermogensfondsen en private partijen. Hierdoor kan de Cultuurkaart ook komend jaar nog gefinancierd worden. Volgens Walter Groenen betekent dit overigens niet dat de kaart geen subsidie meer nodig heeft. Het ministerie van OCW steunde de pas tot voor kort met vijftien euro per leerling per schooljaar.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×