Week van de koloniale geschiedenis

Groot gat in Duitse snelweg A3 door WOII-bom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom
Foto van een willekeurige vliegtuigbom
Tijdens werkzaamheden aan de snelweg A3 bij het Duitse Offenbach (deelstaat Hessen) is een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontploft. De bom richtte grote schade aan het wegdek aan.

Het gaat om een Britse bom van 500 pond. De bom werd tijdens de wegwerkzaamheden gevonden. Medewerkers van de explosievenopruimingsdienst werden gealarmeerd maar die slaagden er niet in het explosief te demonteren. De bom werd daarom ter plekke tot ontploffing gebracht, met een groot gat in het wegdek tot gevolgd. De vier meter diepe krater is 20 bij 25 meter groot.

Het verkeer is naar verwachting nog enkele dagen gestremd. Sinds de vondst van de bom staan er op de A3 lange files. Het is een van de drukste snelwegen van Duitsland.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: