Dark
Light

Mbo’ers voortaan ook met met korting naar museum

1 minuut leestijd
Anne Frank Huis (cc - Massimo Catarinella)
Anne Frank Huis (cc - Massimo Catarinella)

Anne Frank Huis (cc - Massimo Catarinella)
Anne Frank Huis (cc – Massimo Catarinella)

Vanaf volgend schooljaar kunnen ook mbo-stundenten met korting naar culturele instellingen of evenementen als het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis of De Parade. Het kabinet heeft hiervoor een zogenaamde MBO Card in het leven geroepen.

Uitreiking van de eerste MBO Card in het Rijksmuseum
Uitreiking van de eerste MBO Card in het Rijksmuseum
Volgens minister Jet Bussemaker (Cultuur) is het belangrijk dat ook jongeren die een beroepsopleiding volgen de kans krijgen “hun culturele wereld te verbreden”. De minister stelt hiervoor een miljoen euro per jaar beschikbaar.

Onmisbaar voor vakonderwijs

De MBO Card is een initiatief van CJP, in samenwerking met Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) en wordt ondersteund door het ministerie van OCW. Met de kortingspas wil minister Bussemaker niet alleen stimuleren dat alle jongeren aan kunst en cultuur deelnemen. Ook wil de bewindsvrouw dat culturele instellingen hun deuren verder openzetten voor alle groepen jongeren. Volgens de bewindsvrouw is kunst en cultuur onmisbaar voor het vakonderwijs van de toekomst:

‘Juist onze vakmensen van morgen moeten naast goede vakkennis ook vernieuwend en creatief kunnen zijn, zeker in een tijd van technologische veranderingen. Niet iedereen krijgt dat met de paplepel ingegoten. Door de MBO Card kunnen straks duizenden jongeren deze eigenschappen ontwikkelen. Op een ontspannen manier terwijl zij voorstellingen en concerten bezoeken, zelf een instrument bespelen of op de toneelvloer staan.’

Studenten kunnen de MBO Card vanaf volgend schooljaar krijgen via de school.

Het ministerie over de MBO Card:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×