Petitie: ‘Op 4 mei herdenken wij slachtoffers’

Verschillende organisaties – waaronder het Contactorgaan Moslims en Overheid, het CIDI en het Nederlands Auschwitz Comité – zijn een petitie gestart voor de Nationale Dodenherdenking. De organisaties willen dat het memorandum van het Nationaal Comité 4 en 5 mei wordt aangepast en dat daarin expliciet wordt gezegd dat tijdens de

‘NIOD moet zelfstandig blijven’

Het Nederlands Auschwitz Comité is geschokt door het besluit van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) om het NIOD op te laten gaan in een grotere instelling, het zogenaamde Humanities Centre.

Speciale herdenking voor Joodse slachtoffers Vorden

Er komt een speciale herdenking voor elf Joodse Vordenaren die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gebracht. De eenmalige herdenking is georganiseerd door Arthur Graaff van FP Media, als protest tegen de 4 mei-herdenking in het dorp.

Auschwitz Comité boos over defilé Vorden

Het Nederlands Auschwitz Comité vindt het onbegrijpelijk dat het plaatselijk Comité 4/5 mei in Vorden en de gemeente Bronckhorst tijdens de komende dodenherdenking weer langs de graven van Duitse soldaten willen defileren.

Extra steun voor Holocaust Memorial Day

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS gaat het jaarlijkse programma in de week van International Holocaust Memorial Day (27 januari) financieel extra ondersteunen. Ze schrijft dat woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Herdenking Holocaust start met 102.000 namen

Op station Amsterdam-Muiderpoort start zaterdag de Nederlandse herdenking van de Holocaust met het voorlezen van de namen van de 102.000 mensen die vanaf kamp Westerbork werden weggevoerd. Sobibor-overlevende Jules Schelvis leest om 18.30 uur de eerste namen van de slachtoffers voor. De herdenking start op station Amsterdam-Muiderpoort tussen 3 oktober