Schrijver Herman Pieter de Boer (85) overleden

Herman Pieter de Boer - Foto: CC / Gerard Hesen

Herman Pieter de Boer – Foto: CC / Gerard Hesen

De Nederlandse schrijver en journalist Herman Pieter de Boer is woensdag op 85-jarige leeftijd overleden. Hij gaat onder meer de geschiedenisboeken in als de man die het beste Kinderen voor Kinderen-lied ooit schreef.


Herman Pieter de Boer werd in 1928 geboren in Rotterdam. Nadat hij de HBS had afgerond en zijn dienstplicht van drie jaar had vervuld, richtte hij in 1954 samen met Dimitri Frenkel Frank en Hans Ferrée een Amsterdams reclame- en ideeënbureau op. Later ging De Boer onder meer schrijven voor weekblad De Tijd. Hij publiceerde onder meer columns, verhalenbundels en gedichten en werkte mee aan cabaretprogramma’s.

De Boer was ook actief als muziekschrijver. Zo schreef hij bijvoorbeeld, onder het pseudoniem Johnny Austerlitz, de tekst van het lied Oh Waterlooplein (1969). Een ander bekende liedtekst van zijn hand is Visite dat door Lenny Kuhr werd gezonden. Zij was ook zo’n twaalf jaar de levenspartner van De Boer.

Verder schreef Herman Pieter de Boer verschillende teksten voor Kinderen voor Kinderen. De bekendste daarvan zijn Ik heb zo waanzinnig gedroomd en Op een onbewoond eiland. In 2009 werd het laatstgenoemde nummer uitgeroepen tot grootste Kinderen voor Kinderen-klassieker.

- advertentie -

Herman Pieter de Boer was al geruime tijd ziek. Hij overleed woensdag kort na middernacht. De schrijver is 85 jaar oud geworden.

Kinderen voor Kinderen – Op een onbewoond eiland

Veroordeelde moordenaar uit 1818 was mogelijk onschuldig -…
Collage van foto’s van de Simplon Orient-Express door…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: