Week van de koloniale geschiedenis

Bijna 17.000 euro voor onderbroek koningin Victoria

Bij een veiling in het Britse Wiltshire is een grote katoenen onderbroek geveild, die nog is gedragen door koningin Victoria. De onderbroek vracht maar liefst 12.090 Britse pond op, omgerekend bijna 17.000 euro.

De vorstin zou de onderbroek tegen het eind van haar leven hebben gedragen. Ze was toen vrij fors. De tailleband van de onderbroek, waarop ook de initialen VR te vinden zijn, is 114 centimeter. Het kledingstuk is gekocht door een Britse verzamelaar die tijdens dezelfde veiling ook nog 7500 euro neerlegde voor replica’s van de Britse kroonjuwelen.

Een jaar geleden werd er ook al eens een onderbroek van de koningin geveild. Die bracht omgerekend ongeveer 7650 euro op.

Boek: Het Britse koningshuis

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: