Dark
Light

Dickens Museum sluit deuren in Dickensjaar

Auteur:
1 minuut leestijd

Charles Dickens Museum in Londen – Foto: CC/Jack1956
Het Charles Dickens Museum in Londen sluit in april de deuren en zal pas in december weer toegankelijk zijn. Dit tot onvrede van Dickens-liefhebbers. In 2012 staan zij namelijk stil bij de tweehonderdste geboortedag van de beroemde schrijver.

Het museum is gevestigd in het enige nog bestaande huis waar de Britse schrijver heeft gewoond. Hij woonde er van 1837 tot 1839.

Charles Dickens (1812-1870) wordt gezien als de belangrijkste schrijver van het Victoriaans tijdperk. Hij schreef vele romans over de negentiende-eeuwse maatschappij. Enkele beroemde boeken van zijn hand zijn David Copperfield, Oliver Twist, Nicholas Nickleby en A Christmas Carol.

In Londen worden in verband met de tweehonderdste geboortedag van de auteur veel activiteiten georganiseerd. Dickens-liefhebbers betreuren het daarom dat juist het Charles Dickens Museum dit jaar de deuren sluit.Londen verwacht komend zomer ook juist veel toeristen, mede voor de Olympische Spelen.

Het museum sluit de deuren op 10 april en gaat pas begin december weer open. Museumdirecteur Shannon Hermes erkent dat de timing niet ideaal is.

Volgens Hermes moet er nu echter verbouwd worden omdat de Heritage Lottery twee miljoen pond beschikbaar heeft gesteld, maar ook als voorwaarde stelde dat dat geld binnen een bepaalde termijn werd besteed.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.789 actieve abonnees)

"Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief."

Meer informatie

Ook interessant

Zelfde rubriek

×