Week van de koloniale geschiedenis

Duitse leraar steelt spullen uit Auschwitz

Barakken in Auschwitz
Barakken in Auschwitz
Op het kampterrein van Auschwitz is een 47-jarige Duitser opgepakt omdat hij spullen van voormalig kampgevangenen probeerde te stelen.

Medewerkers zouden hebben gezien dat de man onder meer een een vork, scherven aardewerk en een stuk van een mes in zijn zak stopte. De man heeft inmiddels bekend. Het gaat om een Duitse leraar. Hij wilde de spullen naar eigen zeggen meenemen om ze aan zijn leerlingen te laten zien. De man heeft aangeboden een boete te betalen.

Vernietigingskamp Auschwitz werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s opgericht. Gedurende de oorlog werden ongeveer 1,3 miljoen mensen, waaronder vooral veel Joden, naar het kamp gedeporteerd. Hiervan kwamen er ongeveer 1,1 miljoen om het leven. Het grootste deel van hen werd vergast.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: