Erepenning Frederik Trumpi naar Haags Historisch Museum

 Gouden Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon van de Haagse Frederik Trumpi
Gouden Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon van de Haagse Frederik Trumpi
Het Nationaal Militair Museum heeft dinsdagochtend de Gouden Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon van de Haagse Frederik Trumpi aan het Haags Historisch Museum overgedragen. De onderscheiding is na de militaire Willems-Orde de oudste nog bestaande dapperheidsonderscheiding.

Trumpi ontving de penning in 1926 voor zijn talloze reddingen van mensen en dieren uit de Haagse singels en binnenwateren. Het ging om niet minder dan 60 reddingen, zoals een krant uit die tijd vermeldde. Het maakte Trumpi tot een beroemde Haagse ‘menschenredder’. Het Nationaal Militair Museum vindt daarom dat de erepenning in het Haags Historisch Museum thuis hoort.

De penning wordt tijdelijk opgenomen in de tentoonstelling Held op Sokkel die tot en met 14 februari verlengd wordt. In de tentoonstelling staat heldenverering centraal.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: