Dark
Light

Erepenning Frederik Trumpi naar Haags Historisch Museum

1 minuut leestijd

 Gouden Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon van de Haagse Frederik Trumpi
Gouden Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon van de Haagse Frederik Trumpi
Het Nationaal Militair Museum heeft dinsdagochtend de Gouden Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon van de Haagse Frederik Trumpi aan het Haags Historisch Museum overgedragen. De onderscheiding is na de militaire Willems-Orde de oudste nog bestaande dapperheidsonderscheiding.

Trumpi ontving de penning in 1926 voor zijn talloze reddingen van mensen en dieren uit de Haagse singels en binnenwateren. Het ging om niet minder dan 60 reddingen, zoals een krant uit die tijd vermeldde. Het maakte Trumpi tot een beroemde Haagse ‘menschenredder’. Het Nationaal Militair Museum vindt daarom dat de erepenning in het Haags Historisch Museum thuis hoort.

De penning wordt tijdelijk opgenomen in de tentoonstelling Held op Sokkel die tot en met 14 februari verlengd wordt. In de tentoonstelling staat heldenverering centraal.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×