Dark
Light

Haags Historisch Museum

Haags Historisch Museum Berichten over nieuws en tentoonstellingen van het Haags Historisch Museum, het stadsmuseum van Den Haag. Historiek heeft ook een samenwerkingsrubriek met dit museum: Oh, oh, Den Haag Boekentip: Haagse stadsgezichten 1550-1800, topografische schilderijen van het Haags Historisch Museum
Wandelkaart Den Haag en Slavernij, Haags Historisch Museum

Haags Historisch presenteert ‘Wandelkaart Slavernij’

Velen denken bij het slavernijverleden in Nederland aan handelsstad Amsterdam of havenstad Middelburg, maar vanuit de regeringsstad Den Haag werd het bestuur van de koloniën en het slavernijsysteem geregeld. Er woonden invloedrijke politici, vermogende plantage-eigenaren en verdedigers van het slavernijsysteem.
1 minuut leestijd
F.H. Kaemmerer, Scheveningen, 1870-1874. Collectie Haags Historisch Museum

Geïnspireerd door de duinen

Het Haags Historisch Museum heeft, in samenwerking met het Letterkundig Museum, een tentoonstelling samengesteld met werk van kunstenaars die zich in de loop der tijden hebben laten inspireren door het Nederlandse duinlandschap.
1 minuut leestijd
Turks Scheveningse vrouwen aan het werk, Anneloes Groot, collectie Haags Historisch Museum

Arbeidsmigratie in de jaren ’60 en nu

Om te laten zien dat Den Haag niet alleen is opgebouwd door Haagse handen, maar door mensen van over de hele wereld organiseert het Haags Historisch Museum in mei de presentatie Bouwen aan de stad, arbeidsmigratie in de jaren ’60 en nu in het Atrium Den Haag.
1 minuut leestijd
1 2 3 5
×