Dark
Light

Flinke uitbreiding voor Museum Arnhem

Auteur:
1 minuut leestijd
Museum Arnhem vanuit de lucht (Museum Arnhem)
Museum Arnhem vanuit de lucht (Museum Arnhem)

Het Arnhemse college van B&W heeft deze week ingestemd met een investering van 11,2 miljoen euro voor de uitbreiding van Museum Arnhem. Het museum krijgt onder meer een grote ondergrondse tentoonstellingsruimte en een nieuwe entree. Ook moet het monumentale pand waarin het museum gevestigd is gerestaureerd worden.

Het museum wil zichtbaarder worden in de stad en meer bezoekers gaan trekken. Jaarlijks tussen de 75.000 en 100.000. Volgens de museumbestuurders kan de instelling wel een opfrisbeurt gebruiken:

“Ons museum bevindt zich op een van de mooiste plekjes van Nederland. Het prachtige uitzicht over de Rijn en de uiterwaarden in combinatie met de collectie en de tentoonstellingen maken dat mensen er graag komen. Toch is het museum de afgelopen periode enigszins naar binnen gekeerd geraakt. En het profiel is verwaterd.”

Het museum wil zich gaan profileren als echt kunstmuseum, maar ook als een echt museum voor de stad.

“We gaan ‘de geest van Pierre Janssen terugbrengen’ in het museum door net als hij ‘kunst naar de mensen te brengen’. Het vernieuwde Museum Arnhem is actief, open en zichtbaar en heeft betekenis voor de Arnhemmers en alle bezoekers.”

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de investering, gaat het museum op zoek naar een museum die de uitbreiding mag uitvoeren.

Boekenreeks: Geschiedenis van Arnhem

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.552 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Zelfde rubriek

×